Viking

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: whatsapp

Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy az Evolution Speed Skating együtt dolgozhat a valószínűleg leghosszabb múltra visszatekintő, legendás gyorskorcsolya gyártóval.

A Viking 1948-as alapításától fogva élenjárt a fejlesztésben. Hozzájuk köthető a „clap skate” rugós gyorskorcsolya, amivel 1985-ben már versenyeztek. Élenjártak az egyedi lábra készített korcsolyákban, vagy a 66 Hrc rockwell keménységű pengék alkalmazásában.

A céget Jacob Havekotte hozta létre, aki maga is megszállott korcsolyás volt, és vállalkozó szellemű szakember. Amsterdamban már ekkor nagy népszerűségnek örvendet a sport, de sokan nem tudták maguknak élezni a korcsolyájukat. Ebből indult a vállalkozás, amelyen keresztül 1960-ban már olimpiai aranyat szereztek Viking gyorskorcsolyában.

A folyamatos innovációk mellett a Viking sosem feledkezett meg a hobbi sportolókról sem. A csúcskategóriás termékeiben alkalmazott megoldásokat később a közép-haladó, és kezdő kategóriájú termékeiben is felfedezhetjük.

Megszámlálhatatlan világversenyen és olimpián szerzett érem után a hosszúpályás gyorskorcsolyában a Viking 2020-ban új lendülettel kezdett bele a sokkal fiatalabb múltú sportág, a rövidpályás gyorskorcsolya felszerelések fejlesztésébe.

Első újgenerációs short track pengéjük a Matrix rendkívül figyelemre méltó tulajdonságokkal rendelkezik. Nézd meg webshopunkban további Viking felszerelésekkel együtt, vagy érdeklődj elérhetőségeinken